M-am mutat cu blogu'

Din motive tehnice vizibile am fost nevoit sa mut blogul la urmatoarea adresa:

http://cititorsf.wordpress.com/

Va astept !

 

posted by Aspoiu on 04:35 under

Be the first to comment!

Ce s-a mai intamplat ...

1. Carti
- Millenium Press continua cu DUNE seria noua (ca trebuie si fiul sa manance din gloria lu' tata - mai jenant e ca nu prea poate de unul singur (vezi catastrofa numita DUNE 7), ai trebuie ajutor) , si dupa mai mult de un an de cand am vazut coperta cu splashul "in curind", a fost in sfarsit lansat volumul CYBERPUNK;
- Tritonic a scos ALTERED CARBON (pentru mine o reala surpriza placuta) si SINGULARITY SKY al lui Stross; evident continua seria lui Zelazny... , se pregateste, eternul "in curind", Paladin Of Souls...
- Nemira prinde viteza : Vernor Vinge - A FIRE UPON THE DEEP, Robert J Sawyer - HOBSON'S CHOICE (TERMINAL EXPERIMENT), Iain M Banks - COSIDER PHLEBAS, Antologiile lui Gardner Dozois, un Farmer mai putin reusit... dar sint pe vine SPIN si doua nuvelete, adunate intr-un singur volum, din REVELATION SPACE a lui Alistair Reynolds.
Editura Alexandria scoate EarthSea (Terramare?! - asta imi aminteste de o poanta Divertis: cum sa numim intreprinderea proaspat privatizata: BicicliRom sau RomBicicl?) si SOARELE LUNG de Gene Wolfe.
Humanitas ne surprinde cu CLOUD ATLAS de David Mitchell - super carte.
Inca o mentiune pentru Paralela45 care reediteaza o scriere foarte draga mie: A DOUA INVAZIE A MARTIENILOR de A&B Strugatki. Fain.
*o sa fie un alt post dedicat pentru Fantasy.

2. Evolutii
Michael Haulica trece la Nemira unde face NAUTILUS revista. Nu stiu daca mutarea are legatura cu dezamagirea financiara gustata de Bogdan Hrib cu fiction.ro... Oricum, "clubul veteranilor" (nu e un compliment!) a inceput deja sa-si dea cu parerea in mai sus amintita revista on-line. Iese in evidenta Voicu Bugariu care se abereaza big time cu o recenzie pentru cartea lui Vinge (Foc in Adanc) lansata de Nemira anul asta. In afara de un spoiler masiv recenzia care este destul de lunga nu spune nimic, se pierde in "meandrele concretului" si ca rezultat lasa doar intrebarea "Ce zice asta ?!". Ma rog, ma doare capul...
Promisiuni neonorate Tritonic (facute de MH totusi): cica Accelerando o sa apara in 2008 dupa Singularity Sky si Iron Sunrise, asa zicea un comment pe acest blog. Nu am nici o speranta ca Iron Sunrise o sa fie anul asta (daca o sa mai fie), ce sa mai zic de Accelerando. Daca EI zic ca o carte apare in X luni, e bine sa luati in considerare 2X. Wilson e deja la Nemira asa ca iese din schema cu totul. Acestea fiind zise, fiction.ro pare trasa pe linie secundara in acest moment, chit ca Bogdan Hrib apare la toate conventiile si premiile SF&F. Blogul editurii este destul de sarac in info despre colectia amintita, insa este super incarcat cu tot felul de chestii despre BLESTEMUL MANUSCRISULUI (Vreti sa jucam "ghici cine-i autorul"?). Avem si un nou prieten: Bogdan Teodorescu, brusc foarte prezent pe respectivul blog.
Mai departe... HNU a slabit. Mare pozac, posteaza imagini de la BookFest cu Adrian Nastase prezent la stand. Eu nu m-as lauda prea tare cu asa ceva. Surpriza, surpriza: in poze este si Andreea Marin-Tiriac-Banica-etc.! Nu poate lipsi "clubul veteranilor"... Planuri de viitor - ioc la acest moment (sau sint secrete).
Vad din ce in ce mai multe carti inspirate dupa filme, seriale, jocuri video si alte francize non-literare, moda ce vine din America de Nord. In opinia mea chestiile rezultate din trendul asta nu ofera aproape nimic in afara de niste coperti lucioase si frumos colorate.
Ultima ora: am incercat ca pun un comment la Nemira pe site si - stupoare - commentul trebuie APROBAT! Ete eu nu vreau sa ma aprobe nimeni. Hai Sictir!

 

posted by Aspoiu on 18:09 under , ,

4 comments

Robert Charles Wilson ...again!



Doua vesti: una foarte buna, si inca una ... medie...

1. SPIN apare la Nemira ( Multumim Vero!). Insa varianta romaneasca se intituleaza TURBIONUL (nu o sa inteleg niciodata alegerile astea...)

2. Tocmai am terminat AXIS si sentimentele sint amestecate. Nu ma intelegeti gresit, cartea nu e rea, insa cand o compari cu SPIN (si nu ai cum sa nu o compari pentru ca este urmarea directa), lucrurile nu mai sint asa de roze. Dupa lectura "suculenta" numita SPIN, AXIS pare mai degraba un interludiu decat o continuare. Cel mai tare m-a mirat faptul ca Wilson s-a apucat sa scrie continuarea la persoana a treia (SPIN este la persoana intai, chestie care a i-a venit ca o manusa autorului), pierzand destul de mult din profunzime. In sfarsit poate sint eu prea pretentios, insa eu zic ca pretentiile ar fi justificate avand in vedere calitatile primei parti...

 

posted by Aspoiu on 05:46 under

2 comments

I'm back !

Dupa o lunga absenta ...
Vremurile au fost un pic tulburi in ultimul an dar incep sa intre intr-o dulce rutina ... sper.
Primul post adevarat dupa un an de zile o sa apara in seara asta.
Si inca ceva: m-am decis sa largesc in pic sfera, deci o sa vorbim si despre filme SF.

 

Robert Charles Wilson - SPIN




Este una din cartile care nu trebuie ratata. Cineva de la Tritonic se lauda ca o sa fie si "un Wilson" in portofoliul lor, in curind. Eu sper din toata inima sa fie SPIN   (Hugo 2006).
In afara de faptul ca imi e aproape vecin, la Wilson imi place ca pina acum nu a cazut in patima seriilor scrise la kil, cum fac altii. Dar cum totul este relativ, si acest simpatic domn o sa scrie una sau chiar doua continuari pentru SPIN, ceeace nu este neaparat un lucru rau avand in vedere succesul romanului mama (sau tata). Insa eu sper sa se opreasca la doua cel mult.
Despre SPIN... o carte deosebit de intensa, captivanta, personaje ca lumea, stil literar foarte placut, cel putin pentru mine. Ca intriga seamana un pic cu "Carantina" lui Egan, insa ca valoare este ... mult peste, ca sa fiu bland. Iar dezvoltarea superba.
Parerea mea.
PS. Promit sa scriu mai mult ... :[]

 

posted by Aspoiu on 00:20 under

2 comments

Tales from Earthsea (Gedo Senki)


Desi nu este o carte, are totusi legatura cu seria Earthsea (Ursula K. LeGuin). Este un mix intre ploturile si caracterele din The Farthest Shore si Tehanu. Actiunea in sine este destul departe de carti insa filmul este foarte fain, depasind fara drept de apel productiile americane la toate capitolele. Studio Ghibli bate tot. Sper intr-o zi sa vad si un SF de la ei.

 

posted by Aspoiu on 18:34 under

Be the first to comment!

World's Biggest Bookstore



Am fost la WBB (World's Biggest Bookstore), cred ca e un outlet Chapters, si am stat intre rafturi mai mult de o ora. Cred ca 95% din wishlist era acolo... Puteam sa las lejer acolo 1000$, insa bugetul nu m-a lasat...  Asa ca m-am ales cu Jack McDevitt - Polaris si Seeker , si Dan Simmons - Ilium si Olympos. Tare greu m-am hotarat. Intr-o zi o sa am mia aia de bacsi si ma duc direct acolo ...
Apropo de preturi : am dat aproximativ 27 ron pe bucata.

 

posted by Aspoiu on 02:31 under

5 comments