China Mieville - Seria "Noul Crobuzon"


Iata o aparitie foarte interesanta!
Intr-o tinuta de exceptie, Tritonic ne serveste cu China Mieville cu al sau "urban dark fantasy" specific seriei Crobuzon. Avem criminali, monstri, neadaptati, xenofobie, xenofilie, sperantate, disperare, arta, mizerie... Highly Recommended !!!
Desi China Mieville nu prea este cunoscut pe la noi (sau nu era ca acum ar trebui sa fie...), pe alte taramuri care stau mai bine editorial, este foarte luat in seama :

Perdido Street Station (2000) - World Fantasy (nominee), British Fantasy Society, Arthur C. Clarke Award, Hugo (nominee), Nebula (nominee)

The Scar (2001) - Philip K Dick Award (nominee), British Fantasy Society, Hugo (nominee), World Fantasy (nominee), Arthur C. Clarke Award (nominee)

Iron Council (2004) - Hugo (nominee), World Fantasy (nominee), Arthur C. Clarke Award

 

posted by Aspoiu on 09:00 under

4 comments:

Michael Haulică spunea...

asta apropo de reprosurile ca publicam autori necunoscuti. sint multi autori inca necunoscuti la noi, dar cred ca multi dintre ei ar trebui cunoscuti. si, mai ales, cei care scriu ACUM si iau premii ACUM, in anii astia. asta a fost ideea pecare am construit colectia fiction.ro.

Aspoiu spunea...

aveti dreptate, insa Peter F. Hamilton nu se incadreaza deloc; la fel KJ Bishop sau VanderMeer; iar Ken MacLeod probabil a fost dezavantajat de alegerea facuta, are volume mai reusite...
Deh, ce-ti e cu pariurile astea.

Michael Haulică spunea...

Bishop si VanderMeer chiar scriu acum si au luat pemii ori au fost nominalizati la destule premii in ultimii ani. Hamilton e un fel de tatic al sfeului britanic, iar vinzarile Pandorei la tirg ne-au intrecut si cele mai optimiste asteptari.

Aspoiu spunea...

Sa inteleg ca o sa apara si volumul 2? Daca scrie mult (1300 de pagini, oh !)si de mult poate fi un tatic in sens cantitativ, insa calitativ nu prea. Tatici cred ca sint mai degraba Heinlein, Dick sau Clarke.
Mie nu mi se par deloc destule premii, da' chiar deloc...Sint altii care le-au luat fata big time.
Daca ati publica un top 10 pe volumele SF&F aparute la Tritonic, poate lucrurile ar fi mult mai transparente.