Orson Scott Card - Jocul lui Ender, Vorbitor in Numele Mortilor, Xenocid


Sint reeditari ale succeselor editoriale din anii '90. Imi aduc aminte de acele editii, intr-un format grafic si prezentare deosebite, epuizate in cateva saptamani... SF-ul se vindea foarte bine, pacat ca editorii au inceput sa dea in noi cu tot felul de prostii si au "omorat" avantul...dar sa revenim.

Card a reusit dubla Hugo + Nebula doi ani consecutiv cu "Ender..." si "Vorbitor...".
Prima e mai furtunoasa, tinereasca, pe cand "Vorbitor..." (cea mai buna din cele trei, dupa parerea mea, dar numai impereuna cu "Ender..") aduce transformarea, maturizarea. "Xenocid" este o aprofundare a ideilor din primele doua, mai molcoma, mai filozofoasa, insa tot buna. Multe conflicte morale, apucaturile umane luate la puricat. Blazare, razbunare, xenofobie, prostie, omenie, toate fierte la foc mic.
Toate trei "a must have" pentru cititorii de SF. Parerea mea.

Se pare ca domnul Orson se pricepe la facut bani, tranformand toata chestia intr-o mega-serie, un fel de franciza daca vreti. Sper ca nu e doar o manevra de marketing. Le am in vizor asa ca in curind o sa aflam...

 

posted by Aspoiu on 20:44 under

1 comments:

Tezeu spunea...

Vorbitor, cea mai mediocra realizare in S.F.ul international de la.... I dunno, incoace, spui tu ca-i ce-a mai buna din serie?

Dupa ce criterii? REVOLTATOR!!!